شپش و درمان قطعی شپش

همش موهاتو می‌خارونی؟کف سرت پر شده از یه چیزای سفید شبیه شوره؟

با احتمال بالا تو مبتلا به شپش سر هستی!

ولی نگران نباش اگه تمام نکاتی که میگمو رعایت کنی در عرض یک هفته از شرش خلاص میشی .

شپش چیست؟

شپش یک نوع حشره ریزه با اسم علمی پدیکولوزیسه که روی پوست سر زندگی می‌کنه. یه موجود ریز ۶ پا که با رنگ‌های سفید، خاکستری تیره، قهوه‌ای روی پوست سر زندگی می‌کنه. با شروع فصل مدارس، شیوع آن به خصوص در بین کودکان بالا میره و کودکان سایر اعضای خانواده رو آلوده می‌کنن.

علائم بالینی:

اصلی‌ترین علامتی که مارا بوجود شپش مشکوک می‌سازد، خارش پشت گوش و خارش پشت سر است. گاهی حتی با نگاه کردن هم می‌توان تخم شپش یا خود شپش را روی کف سر دید. البته تخم شپش گاهی با شوره سر اشتباه گرفته می‌شود.

علت ابتلا به شپش چیست؟

در گذشته شپش را به عدم رعایت بهداشت فردی نسبت می‌دادند. اما امروزه می‌دانیم که تماس با پوست سر یا استفاده از وسایل آلوده به شپش، عامل اصلی ابتلا به شپش است. مثلا دبیری را تصور ‌کنید که در کلاس درس پالتوی خود را به رخت‌آویز می‌زند و شپش از لباس یکی از دانش‌آموزان به آن انتقال پیدا می‌کند! نحوه انتقال شپش از طریق تماس با فرد آلوده یا استفاده از وسایل شخصی مشترک مثل لباس،شانه، کلاه، شال، روسری، حوله و رختخواب آلوده به شپش می‌باشد.

طول عمر شپش:

شاید این برای شما سوال باشد که 《مگر شپش چقد عمر می‌کنه؟!》

چرخه زندگی شپش سر سه مرحله است.مرحله اول تخم شپش، که به شکل سفید و بیضی رنگ بوده و با ماده چسبناک به نزدیکی ریشه موها می‌چسبد. در مرحله دوم تخم شپش بعد از ۸ تا ۱۰ روز به لارو تبدیل می‌شود. لارو نیز بعد از دو تا سه روز به شپش تبدیل می‌گردد و این شپش ۱۰ تا ۱۵ روز بعد به شپش بالغ تبدیل می‌گردد.

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

ضرورت درمان شپش:

با توجه به سرعت تخم‌ریزی بالای شپش، اگر درمان آن هرچه سریعتر صورت نگیرد، هم احتمال ابتلا به عفونت‌های ثانویه بالا می‌رود و هم احتمال آلوده کردن افراد بیشتر وجود دارد.

پیشگیری از شپش:

بهترین کار برای جلوگیری از ابتلا به شپش، رعایت استفاده از وسایل شخصی در مکان‌های عمومی مثل آرایشگاه‌ها، مدارس و…، و معاینه دوره‌ای کف سر از نظر وجود تخم شپش است.

درمان شپش:

افرادی که تجربه آلودگی به شپش را داشته‌اند، خوب می‌دانند که درمان آن کار ساده‌ای نیست. چرا که عملا هیچ دارویی روی تخم شپش اثر ندارد و تمام داروهای موجود فقط شپش‌ها را از بین می‌برند.

اما من امروز روشی رو به شما یاد میدم که سال‌ها با اون شپش ‌های مقاوم به درمان رو توی مطبمون کنترل و درمان کردم.

برای درمان شپش شامپوهای مخصوصی وجود دارد که بسته به سن و شرایط شما یکی از انواع آن تجویز خواهد شد. این شامپو را باید یک‌بار روز تجویز و یک بار یک هفته بعد باید استفاده کنید. به این ترتیب که در هر نوبت روی موهای تمیز مقدار مناسبی از شامپو را می‌ریزید و روی کف سر ماساژ می‌دهید و اجازه می‌دهید بمدت بیست دقیقه روی سر بماند.

از شامپوهایی که برای درمان شپش در داروخانه‌های ایران موجود است می‌توان به شامپوهای پرمترین، دای‌لیس، شامپو آنتی نیت نلا اشاره کرد.

اما کار به همین جا ختم نمی‌شود!

باید فکری به حال تخم‌های چسبیده به موها هم بکنیم.برای این منظور توصیه می‌کنیم در فاصله بین دو نوبت مصرف شامپو، روزانه یک‌بار یک نفر با حوصله موها را بررسی کند و در صورت دیدن تخم شپش آن را جدا کند. دقت کنید که این تخم‌ها را حتما داخل یک نایلون سربسته بریزید و سپس دور بیندازید.

برای پاکسازی لباس و رختخواب چند روش وجود دارد. می‌توانید آنها را بمدت ۴۸ ساعت در حیاط بگذارید؛ چرا که شپش ها بدون تغذیه از خون در آن فاصله می‌میرند.

یکی دیگر از روش‌ها ریختن آب جوش روی لباس‌هاست. و روش بعدی اتو کردن با درجه حرارت بالاست.

برای پاکسازی مبلمان و محیط خانه می‌توانید از اسپری کردن آفت کش‌هایی مثل سوسک‌کش‌ها استفاده کنید.

شانه‌ها و کلاه‌ها را با شامپوی تجویز شده خوب خیس کنید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند. سپس آبکشی کنید.

و در نهایت در نظر داشته باشید که اگر هیچ یک از این روش‌ها کارساز نبود، شما می‌توانید از اینجا برای رزرو نوبت از مطب دکتر عفت معرفت اقدام کنید تا هر چه زودتر از شر شپش خلاص شوید.

درمان‌های خانگی برای شپش:

توجه داشته باشید که هیچ کدام از روش‌هایی که از همسایه ها و آشنایان برای درمان شپش می‌شنوید، اعم از درمان با سس مایونز، شست و شو با اسپند، دکلره کردن مو، استفاده از روغن زیتون و… بیس و پایه علمی ندارند و توصیه ما نیست.

تذکر مهم: یکی از روش‌هایی که عوام برای درمان شپش در نظر دارند، اسپری کردن حشره‌کش ها روی کف سر است که کاری بسیار خطرناک است. اکثر سموم از طریق پوست قابل جذبند و احتمال مسمومیت با آنها وجود دارد.

پس برای درمان بیماری‌ها هرگز به گفته های اطرافیان اعتماد نکنید و حتما به پزشک مراجعه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *